Aktuellt och intressant

AKTUELLT & INTRESSANT

Här går det att läsa mer om aktuella och intressanta ämnen som vi tar upp och publicerar på vår Facebooksida. För att ta del av ännu mer, vänligen besök vår Facebooksida.

Uniformerad personal måste tåla ett allvarligare våld än privatpersoner innan de tillerkänns kränkningsersättning. I ett mål vid Stockholms tingsrätt stod en ung kvinna åtalad för våld mot tjänsteman. Hon hade omhändertagits enligt LOB och vid avvisitering på arresten när poliskvinnorna försökte ta av hennes navelpiercing kände hon sig så kränkt att hon rev den ena poliskvinnan så illa på handleden att blodvite uppstod. Poliskvinnan yrkade på skadestånd för bl.a. kränkning men tingsrätten ansåg att denna typ av våld är något en polis får räkna med! Så ser verkligheten ut, om det är rimligt, tja, man förutsätter i vart fall att poliser skall vara mer mentalt rustade för att våld kan inträffa i deras vardag! ...

View on Facebook

Idag har vi deltagit i Internationella Brottsofferdagen på Norra Latin i Stockholm med flera intressanta föredrag. Men hur kommer det sig att 90 % av deltagarna var kvinnor om inte fler?

Här verkar det inte föreligga jämlikhet i vart fall!
...

View on Facebook

Efter fyra dagars förhandling i Svea Hovrätt sänktes straffet för en man som stod åtalad för grov kvinnofridskränkning, grov fridskränkning samt flera falla av misshandel, olaga hot samt ofredande. I tingsrätten dömdes mannen till 1 år och 8 månaders fängelse, utvisning samt höga skadestånd. Hovrätten ogillade åtalen för grov kvinnofridskränkning, grov fridskränkning samt flertal fall av misshandel, olaga hot samt ofredande. Påföljden bestämdes till fängelse i 8 månader. Utvisningsyrkande ogillades och skadestånden sattes ned kraftigt. I och med att mannen varit häktad (han sattes på fri fot efter förhandlingen i Hovrätten) så har han avtjänat straffet fullt ut.Det som avgjorde saken i Hovrätten var att vi fick ett vittne som åklagaren försökte höra redan i tingsrätten, men som p.g.a. annan nationalitet inte kunde höras av åklagaren, att frivilligt komma till Sverige och vittna under ed på plats.Det visade sig att målsägaren hade lämnat felaktiga uppgifter i sin anmälan. Det är viktig att man som försvarsadvokat inte förlitar sig på att åklagare och polis gör en objektiv utredning, utan hela tiden självständigt gräver i utredningen för att få eventuella vittnen som kan vederlägga åklagarens påståenden.

Passar på att önska alla följare en trevlig alla hjärtans dag!

Stig Sahlström
...

View on Facebook

Det lackar mot jul!
Vi tillönskar alla våra klienter, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Vi är tillgängliga under hela jul- och nyårshelgen. 🎅
...

View on Facebook

1 years ago

Brottmålsadvokaterna

Häktes luncherna tenderar att bli längre och längre. Tidigare var det legio med 1,5 timmars lunch, nu är man uppe i 2 timmar! Tur det är vackert väder och att man kan njuta av det vackra sensommarvädret! ...

View on Facebook

Ellen Rönnbäck
Biträdande jurist

Telefon: 08-650 54 00
Mobil: 0760-50 23 70
Fax: 08-652 49 05
E-post: ellen.ronnback@brottmalsadvokaterna.com

Huvudsakligen verksam som:

Karriär:

×

Sara Wallin
Advokat

Telefon: 08-650 54 00
Mobil: 0761-62 61 40
Fax: 08-652 49 05 E-post: sara.wallin@brottmalsadvokaterna.com

Huvudsakligen verksam som:

Karriär:

×

Stig Sahlström
Delägare/Advokat

Telefon: 08-650 54 00
Mobil: 0708-76 16 00
Fax: 08-652 49 05 E-post: stig.sahlstrom@brottmalsadvokaterna.com

Huvudsakligen verksam som:

Karriär:

×

Peter Axelsson
Delägare/Advokat

Telefon: 08-650 54 00
Mobil: 0760-50 23 60
Fax: 08-652 49 05
E-post: peter.axelsson@brottmalsadvokaterna.com

Huvudsakligen verksam som:

Karriär:

×

×

×

×

×